Geri Dönüşüm Kutusuna Göndermeden Silme

Herkese Merhaba. Bir bilgisayarda herhangi bir bilgi, belge, klasör veya dökümanı sildiğinizde otomatik olarak geri dönüşüm kutusuna atılır. Siz önceden ayarlamadığınız sürece silinen tüm dosyalar geri dönüşüm kutusuna gider. Geri dönüşüm kutusundan silinen dosyaları siz veya bir başkası tekrar bilgisayara geri yükleyebilir.




Bir veriyi geri dönüşüm kutusuna göndermeden direkt silmek için genellikle fare ile silinecek öğe seçildikten sonra klavyeden Shift artından Delete tuşuna basılır. Veya fare ile silinecek öğenin üzerine sağ kliklenir ve Shift tuşuna basıldıktan sonra sil komutu verilir.

Eğer bu işlem size zor geliyorsa masaüstünden geri dönüşüm kutusunun üzerini sağ klikleyin ve özellikler deyin. Ardından açılan pencereden “Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusu’na taşıma. Dosyalar silindiğinde hemen kaldır.” seçeneğini seçin.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.